Nieuwsbericht

Twentse Noaber Fonds gelanceerd

4 december 2019 | 2 minuten lezen

 

Op de prachtige locatie van ROC van Twente in Hengelo (Die Gieterij) is het Twentse Noaber Fonds gelanceerd. Onder grote publieke belangstelling vertelde Reinder Witting wat zijn beweegredenen zijn om samen met partners als Stimuland en Leader dit fonds op te richten.

Het idee
"Wij willen er met name zijn voor de initiatieven in Twente die een klein steuntje in de rug nodig hebben om hun project een boost te geven of van start te laten gaan," aldus Reinder Witting. Hij presenteerde tijdens de bijeenkomst namens de Twentse Noabers Coöperatie het nieuwe fonds. "Met het Twentse Noabers Fonds willen wij mensen met een goed idee voor hun stukje Twente verder helpen. Want er zijn genoeg mensen met goede ideeën èn er zijn mensen die het leuk vinden om iemand met een goed idee verder te helpen. Wij maken die combinatie door kennis te delen en te helpen bij de realisatie van het idee."

Steun van de provincie
Gedeputeerde Roy de Witte ondersteunt het fonds van harte. "Ik ben een groot voorstander van eigen initiatief van inwoners. Daar zijn ook al prachtige voorbeelden van in Overijssel. Dat ze daarbij een handje worden geholpen op financieel vlak, is alleen maar mooi. Ik kom zelf ook uit het Twentse land en ik weet hoe belangrijk noaberschap en saamhorigheid hier is. Ik wil daar in mijn rol als gedeputeerde ook aandacht voor hebben en blijven houden. Tot in Den Haag aan toe. In onze nieuwe visie van de provincie Overijssel komt sociale kwaliteit en initiatief van inwoners ook duidelijk naar voren."

Kennis delen op infomarkt
Na de lancering konden aanwezigen op een informatiemarkt kennis maken met allerlei partijen die werkzaam in het sociale domein. Ook was het mogelijk direct een verzoek in te dienen voor het nieuwe Twentse Noaber Fonds. "Wij willen geen ingewikkelde procedures of lange processen voordat een initiatief aan de gang kan gaan, " vertelt Reinder Witting. Je kan dus op ieder moment in het jaar een aanvraag indienen en je krijgt snel een reactie. Zo houden we niet alleen de vaart erin maar blijven mensen ook enthousiast over hun burgerinitiatief en blijven ze hun schouders eronder zetten."

Het Twentse Noaber Fonds in een notendop
De insteek van het Twentse Noaber Fonds is het bundelen van kennis, kunde en krachten. Samen maken we Twente sterker! Het Twentse Noaber Fonds gelooft in een duurzame, sterke en eerlijke samenleving waar iedereen welkom is. Burgerinitiatieven zijn hier een belangrijk middel voor en het fonds wil daarbij financieel maar ook op andere manieren (bijvoorbeeld via Stimuland en Leader) ondersteunen.

Hoe doet het Twentse Noaber Fonds dit?

  • Vinden, verbinden en versterken van burgerinitiatieven in Twente
  • Dndersteunen van vakmanschap (ZZP-ers of in loondienst) in buurten en wijken
  • En tot slot, het bieden van expertise, netwerk en verbinding voor bedrijven, (semi)overheid en maatschappelijke organisaties welke op gelijkwaardig niveau met win-win voor beide partijen een samenwerking aan willen gaan.

Initiatiefnemers Twentse Noaber Fonds
Het Twentse Noabers Fonds is een nieuw initiatief van de Twentse Noabers Coöperatie in samenwerking met 4D (Stimuland), LEADER Noordoost-Twente en LEADER Zuidwest-Twente. Het doel is burgerinitiatieven in Twente met kennis, ervaring en netwerken te ondersteunen en mogelijk ook op weg te helpen met financiering. Om burgerinitiatieven financieel te kunnen ondersteunen, is er geld nodig. Hiervoor wordt een beroep gedaan op bijvoorbeeld Twentse ondernemers of welwillende Twentenaren die deze regio een warm hart toe dragen. 

Wil je meer weten over het Twentse Noaber Fonds en wil je weten of er kansen zijn voor jouw burgerinitiatief? Log dan in en reageer hieronder met je vraag of opmerking. 

Voor meer inhoudelijke informatie kun je kijken op www.twentsenoaberfonds.nl 

4 december 2019

@edwezenberg

4 december 2019

@Juliëtte Huis in 't Veld

27 december 2019

Hi @Jarno Vedders, klopt het dat de website niet online staat? Hij is namelijk niet te bereiken via het linkje in jouw bericht. 

Hartelijke groet, 

Monique 

NieuwsVraag & AntwoordThema'sTools