Nieuwsbericht

Verslingerd aan het Sallandse Water - Salland Café

Profielfoto van Giny Hoogeslag
1 december 2022 | 1 minuut lezen

De IJssel is aan de westzijde van Salland een beeldbepalend icoon. Dan is er ook nog het Overijssels Kanaal, dat onder andere Deventer verbindt met Raalte. Er worden al jaren gesprekken gevoerd over het beter beleefbaar maken van die Sallandse wateren. Welke schop willen we de grond in? Op vrijdagmiddag 25 november is bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden.

De middag startte met een rondleiding langs het Overijssels kanaal. Paul Penning van Waterschap Drents Overijsselse Delta gaf uitleg over de wateropgaven, de recreatie en vismogelijkheden.

Na drie pitches als aftrap is doorgepraat in drie workshops, om in gesprek samen verder te komen van ideeën tot daadwerkelijke plannen:

1. Kansen voor het beleefbaar maken van het Overijssel Kanaal.

2. Recreatiemogelijkheden op en langs het water in z’n algemeenheid en kansen voor Overijssel Kanaal en de IJssel in het bijzonder.

3. Op zoek naar het verhaal van de IJssel & IJsselvallei: van Westervoort tot Kampen!

De opbrengst per thema wordt nu gebundeld en teruggekoppeld naar alle deelnemers.

 

Wat is het Salland Café?

Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland.

Samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta en De Kracht van Salland organiseerde Salland Marketing dit Salland Café – Verslingerd aan het Sallandse water. Het is mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Overijssel, MarketingOost en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.