Nieuwsbericht

Kom naar het symposium inclusief Overijssel op 17 november in Raalte

Profielfoto van Sanneke Snuverink
1 november 2022 | 1 minuut lezen

Op 17 november van 13:00 – 17:00 organiseert de provincie Overijssel een symposium rondom het thema Diversiteit & Inclusie. Samen werken aan een diverse, inclusieve en toegankelijke provincie.Tijdens dit symposium is iedereen welkom die aan de slag wil met inclusie en diversiteit, hier concrete ideeën bij heeft of kennis hierover in huis heeft!

Meld je via deze  link aan: Symposium inclusief Overijssel (google.com)

Kwartiermaker diversiteit en inclusie Rick Brink presenteert zijn bevindingen, die hij op dit moment ophaalt bij de Overijsselse gemeenten. Wat doen zij op het gebied van diversiteit en inclusie? Wat gaat goed? Wat kan beter en waar kunnen we ook vooral van elkaar leren.
Klik hier om een video van Rick Brink te bekijken. 

Wil jij meer bijdragen aan inclusie in je (directe) omgeving? 
Dan is deze bijeenkomst geschikt voor jou! We laten je kennismaken met inspirerende voorbeelden en kijken samen hoe we Overijssel nóg toegankelijker kunnen maken. We gaan samen werken aan een diverse, inclusieve en toegankelijke provincie. Dan is het wel handig als we elkaar beter leren kennen. Er is daarom voldoende tijd om met elkaar kennis te maken en te netwerken. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. 

Programma

12.30 uur: inloop
13.00 uur: start met opening door Rick Brink en Gedeputeerde Roy de Witte
We delen de ambities vanuit de provincie en Rick deelt zijn ervaringen als kwartiermaker. Wat heeft zijn ronde langs de gemeente laten zien.

13.45 – 14.30 uur: workshopronde 1 
14.45 – 15.30 uur: workshopronde 2

16.00 uur: afsluiting met panelgesprek door Rick Brink met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers. Hierin blikken we terug op de dag en kijken we vooral vooruit naar de stappen die nog gezet moeten worden. Hoe zorgen we ervoor dat Overijssel de meest inclusieve provincie wordt?  

16.30 uur: netwerkborrel

Workshops worden gegeven door Vizier, Stichting het gehandipcate kind, gemeente Hengelo en gemeente Steenwijkerland.