Nieuwsbericht

Steeds meer Overijsselse gemeentes implementeren Dag!enDoen!

Binnenkort is het weer de Week tegen de Eenzaamheid. Dag!enDoen! gaat die strijd aan, al in twintig gemeentes, waaronder zes in Overijssel. Strijdt u mee?

Profielfoto van Karin Köster
13 september 2022 | 1 minuut lezen

Binnenkort kunnen ouderen in Twenterand ook iedere dag via de Dag!enDoen! app zien aan welke activiteiten zij die dag deel kunnen nemen. Zorgsaam Twenterand, implementeerde samen met de Bibliotheek en de Vriezenhof de Dag!enDoen! app in hun gemeente. Daarmee zijn zij de zesde Overijsselse gemeente die het project uitvoert en strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen.

In het Dag!enDoen! activiteitenoverzicht kunnen de deelnemers dagelijks zien welke activiteiten er voor hen in hun gemeente worden georganiseerd. Met een eenvoudige druk op de knop kunnen zij zich dezelfde dag nog aanmelden en, indien gewenst, vervoer regelen om bij de activiteit te komen. Een maatje kan de deelnemer eventueel vergezellen naar een activiteit of helpen met het gebruik van een tablet en de app. Ook de Bibliotheek speelt hier een rol in.

 

Dag!enDoen! werd in 2017 ontwikkeld in de gemeente Olst-Wijhe. De Provincie Overijssel was enthousiast over de app en stelde de stichting in staat de app uit te rollen in andere belangstellende gemeentes. Daarbij werd steeds de lokale situatie als uitgangspunt genomen, hetgeen resulteerde uit zes verschillende Dag!enDoen! projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is Steenwijkerland, waar de app wordt ingezet om juist mensen online activiteiten te bieden. Of Hellendoorn, waar de app ook gebruikt wordt voor andere doelgroepen, zoals statushouders.

De app en support wordt centraal aangeboden, maar lokaal uitgevoerd. Het project verbindt ouderen met welzijnsorganisaties, activiteitenaanbieders, zorginstellingen, vervoersdiensten en maatjesprojecten. Het blijkt een waardevolle bijdrage in de strijd tegen eenzaamheid.

 

Binnenkort is het weer de Week tegen de Eenzaamheid. Benieuwd naar een oplossing voor uw gemeente die op maat wordt gemaakt? Kijk voor meer informatie op de website: www.dagendoen.nl en neem contact met ons op.