Nieuwsbericht

Een bijzonder mooi initiatief: Zwolle info haalt voor ouderen de stad van buiten naar binnen!

Profielfoto van Rienke Vedders - Dekker
16 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Voor ouderen die wonen in zorgcentra is het online tv-kanaal een uitkomst. Ook bieden de makers de zorgcentra kosteloos beeldmateriaal aan, zodat ouderen niet afhankelijk zijn van internet. De initiatiefnemers willen ouderen met het initiatief de nodige afleiding bieden en hun herinneringen en verhalen laten ophaleven van weleer.

'Als geboren blauwvinger vertrok ik op mijn 21ste uit Zwolle. Vanzelfsprekekend regelmatig terug op familiebezoek. Maar nu als 75-jarige geniet en waardeer ik de prachtige opnames van Zwolle info via You Tube. Vele opnames doen me herinneren aan mijn ca. 18-jarige leeftijd dat ik met de stadhistoricus David Wijnbeek door het oude centrum liep. Zwolle info, geweldig! Compliment! (aldus een oudere).

Deze zomer worden opnames gemaakt van interessante gebouwen. Ouderen geven zelf suggesties voor nieuwe filmversies, bijvoorbeeld het idee om de Jaarlijkse Open Monumentendagen of Open Atelierdagen van Zwolse Kunstenaars d.m.v. portretten bij ouderen thuis te brengen. Het zijn bezienswaardigheden waar sommige groepen ouderen niet zelfstandig naar toe kunnen, maar wel belangstelling voor hebben.

Ook de gepensioneerde filmmakers, die decennialang werkzaam zijn geweest in de audiovisiuele sector, beleven veel plezier aan het maken van de opnames. Nu ze op vrijwillige basis aan Zwolle info werken, ontdekken ze met veel plezier de locaties in de stad waar ze ook zelf al lange tijd niet meer zijn geweest.  Meerdere subsidie- en fondspartijen en het Zwolse bedrijfsleven ondersteunen het inititiatief. Ook de provincie Overijssel heeft een financiele bijdrage verleend aan dit mooie initiatief.

Website van Zwolle info: https://www.youtube.com/channel/UCMHPU4S0MP4zdvpwMNdFMUg/videos?view=0&sort=p&flow=grid