Nieuwsbericht

Stichting JOW! in Overijssel

De kracht van jong met oud

25 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Stichting JOW! startte begin 2018 met een uitrol van het concept in de Provincie Overijssel. Stichting JOW! koppelt jongeren (16-26 jaar) een ouderen om samen, één-op-één activiteiten uit te voeren. Dit kan op een eenvoudige manier door de inzet van een eigen app: www.jow-nederland.nl/app.

Elke oudere kan een beroep doen op JOW!. Wie nog vitaal is, kan samen met een jongere bijvoorbeeld een hobby of sport beoefenen, samen klusjes opknappen of samen werken op de computer. Samen iets ondernemen is gezelliger dan alleen!
Voor minder vitale ouderen zijn de activiteiten meer gericht op meedoen, bewegen en gezelschap. Dankzij de steun van de Provincie kan Stichting JOW! op eigen kracht invulling geven aan de aanvragen van ouderen.

Geleerde lessen
De belangrijkste geleerde les dat het heel belangrijk is om veel te investeren in het opbouwen van vertouwen bij de oudere doelgroep. Om dit te doen kan het waardevol zijn om met organisaties samen te werken die zo'n vertrouwensband reeds hebben.
Ook bleek dat het beter werkt om eerst ouderen te benaderen, voordat er actief jongeren worden benaderd. Wanneer jongeren die zich op hebben gegeven te lang moeten wachten, haken ze af. Wanneer een ouderen zich aanmelden en er onvoldoende jongeren zijn aangesloten, zijn nieuwe jongeren over het algemeen vrij snel gevonden. We benaderen jongeren via scholen en door op bepaalde plekken te promoten. 

Wij zijn erg blij dat we deze stap hebben kunnen maken en wij bereiden ons momenteel voor om per 1 januari 2020 gefaseerd uit te breiden naar andere gebieden.

Thema's