Nieuwsbericht

Verregaande burgerparticipatie in Rouveen

27 september 2019 | 1 minuut lezen

Tot in Den Haag werd er interesse getoond in het burgerparticipatietraject om op de locatie van school de Levensboom in Rouveen een nieuwe invulling te krijgen. Burgers werden vanaf de eerste minuut nauw betrokken bij de plannen. En dat hebben ze geweten bij de gemeente Staphorst. Maar liefst 34 ideeën werden aangedragen door betrokken inwoners van Rouveen en Staphorst.

Zorgwoningen voor jongeren en ouderen
Er bleven 4 burgerideeën over. Uiteindelijk trok 'Rouveen voor iedereen' aan het langste eind. Hun idee bestond in de basis uit een begeleid wonen voorziening voor jongeren. Daarnaast moet er ook een zorgappartement voor ouderen komen. Projectontwikkelaar Junco en de gemeente zijn nu aan de slag gegaan met het idee, zo zegt Jan Dunnink van het winnende participatieproject in de Stentor (editie Kop van Overijssel).

Ook bezig met vergaande burgerparticipatie?
Wil je als professional of inwoner van Overijssel ook bezig met vergaande burgerparticipatie in uw wijk of dorp? Bekijk dan burgerinitiatieven op dit platform of stel er een vraag over in "Vraag en antwoord" of het "Prikbord". Andere platformgebruikers helpen u graag verder op weg. Heeft u zelf ervaring met burgerparticipatie? Deel dan uw kennis op dit platform om anderen op weg te helpen.

 

NieuwsVraag & AntwoordTools