Nieuwsbericht

Balkbrug werkt met veel energie aan de toekomst

20 september 2019 | 1 minuut lezen

De Dorpsvisie 'Balkbrug 2025: Puur genieten voor iedereen!' is tot stand gekomen met betrokkenheid van heel veel inwoners. Het is op die manier echt een visie van het dorp geworden. Ondernemers, inwoners en onderwijs  kunnen aan de slag met inititatieven aan de hand van de dorpsvisie.  Kleine en grote projecten zijn inmiddels al in uitvoering.  

Coalitie BALKBRUG2025 heeft zichzelf tot doel gesteld om met een zo groot mogelijk draagvlak van inwoners en andere belanghebbenden de Dorpsvisie te realiseren.

De rol van Coalitie BALKBRUG2025
De leden van de coalitie jagen de ontwikkelingen in het dorp aan. Ze spelen in op al bestaande ontwikkelingen, leggen verbindingen tussen ontwikkelingen en motiveren inwoners en belanghebbenden om bij te dragen aan de realisatie van de Dorpsvisie. Ze kunnen ook zelf meedenken en meewerken in één van de focusgroepen. De basis van het werk van Coalitie BALKBRUG2025 is dat ze vuurtjes in het dorp weten te vinden en deze aanwakkeren, voor zover dit een relatie heeft met de Dorpsvisie. Balkbrug 2025: Puur genieten voor iedereen!

Balkbrug bij laatste 6 bij dorpsvernieuwingsprijs 2019
Begin dit  jaar werd de dorpsvernieuwingprijs uitgereikt. Balkbrug viel op en eindigde bij de laatste zes. 

Reactie van de jury;
"Balkbrug behoorde wel tot de eerste selectie van 6 dorpen waaruit de finalisten zijn gekozen. De jury heeft veel waardering voor de brede en vernieuwende aanpak in Balkbrug en het werken aan de toekomstvisie in focusgroepen. We verwachten veel van de projecten die nog uit die visie gaan voortvloeien; misschien is het goed om over 2 of 4 jaar, wanneer er nog meer is gerealiseerd nog eens in te schrijven voor de prijs."

Meer lezen? Kijk eens hier: https://infobrug.nl/cbb2025-home/

NieuwsVraag & AntwoordThema'sTools