Nieuwsbericht

“Oma’s soep” van de Spil in Nieuwleusen. Koken, kletsen en proeven!

Profielfoto van Maarten Bomans
28 april 2022 | 1 minuut lezen

In Kulturhus De Spil in Nieuwleusen wordt er sinds maart iedere donderdagmiddag soep gemaakt. Het project “Oma’s Soep” is namelijk van start gegaan.

Eenzame ouderen werken samen met jongeren aan de bereiding van soep. Dit is niet zomaar soep! Er wordt namelijk gebruik gemaakt van restantgroenten die onder andere afkomstig zijn van lokale supermarkten en lokale moestuinen. Het is ook de bedoeling dat de eigen pluktuin van Kulturhus De Spil gaat bijdragen. Uiteraard wordt er ook geproefd!

Naast het koken gaat het om een gezellig samen zijn. Er is gelegenheid voor ouderen om met elkaar een spelletje te spelen of om gezellig te praten. Op die manier ontstaan er waardevolle contactmomenten.

De soep wordt onder andere gemaakt voor de gezonde kantine van het Agnieten College, ouderen uit “De Olmen” en Saam eten met de buurt.

Stefan Keijzer, manager van het Kulturhus, geeft aan dat er een open inloop bestaat. Er zijn geen deelname kosten aan verbonden. “We starten om 13:00 uur en we eindigen rond 15:00 uur”.   

Inwoners uit Nieuwleusen en omstreken kunnen ook bijdragen. Groenten die de prullenbak in dreigen te gaan kunnen iedere woensdag langs worden gebracht.

Wilt u meer weten of wilt u groenten leveren?  Dat kan! Neem contact op met Stefan Keijzer - stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl