Nieuwsbericht

Beweegprogramma 'Blijf in de benen' in nieuw jasje (voor elke lokale omroep beschikbaar)

Het Beweegprogramma ‘Blijf in de benen’, elke werkdag te zien bij RTV IJsselmond, wordt in een nieuw jasje gestoken.

Profielfoto van Sanneke Snuverink
21 maart 2022 | 1 minuut lezen

‘Blijf in de benen’ wordt al jaren uitgezonden op RTV IJsselmond en is iedere werkdag te zien tussen 9.30 en 9.45 uur en van 15.00 tot 15.15 uur. Nu zijn nieuwe afleveringen opgenomen.

Blijf in de benen’ is een initiatief van Goedzorg Fysiotherapie in samenwerking met Sportservice Kampen. Er zijn opnames gemaakt voor dertig nieuwe afleveringen, die nog voor de zomer zijn te zien op RTV IJsselmond. De opnames zijn ook digitaal beschikbaar via Youtube. Daarnaast kan elke gemeente in Overijssel die het programma via hun lokale omroep willen uitzenden, het beeldmateriaal krijgen. Neem daarvoor contact op! Inmiddels is al contact gelegd met Dalfsen, Raalte, Olst, Ommen en Deventer.

De nieuwe afleveringen duren zo’n 15 minuten. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s, zoals hulpmiddelen en voorzieningen, leefstijl en voeding, valrisico en valpreventie, spierkracht en mobiliteit en bewegen. Elk aflevering bestaat uit vijf blokjes van ieder 3 minuten. In een aantal afleveringen komt er een expert, zoals een huisarts, fysiotherapeut of podotherapeut, aan het woord.

‘Blijf in de benen’ is te vergelijken met het bekende beweegprogramma ‘Nederland in Beweging’, maar bij ‘Blijf in de benen’ kunnen mensen die moeilijk ter been zijn gewoon thuis vanuit hun eigen stoel zittend meedoen en zo bewegen in de eigen huiskamer.