Nieuwsbericht

Krachtige wijk Deventer: speelveld opgeknapt door inwoners

Profielfoto van Inez Satter
6 december 2021 | 1 minuut lezen

Tekst: Giny Hoogeslag

Sinds begin 2020 is een groepje inwoners bezig met verbeteren van het speelveld Oostrik Park in Colmschate Noord, Deventer. Binnen deze wijk wonen veel samengestelde gezinnen en gezinnen met een migratieachtergrond. Vaak zijn dit gezinnen die niet veel te besteden hebben. Het speelveld trekt naast kinderen uit de wijk ook jeugd, opa’s en oma’s uit omliggende wijken en is het jeugdwerk hier actief.

Astrid Roelvink namens de initiatiefgroep: “We hebben met de wensen van bewoners die we in de laatste jaren hebben opgepikt een plan gemaakt. Dat plan hebben we op burendag 2020 voorgelegd aan bewoners en op basis daarvan nog wat bijgesteld. We hebben gezamenlijk acties gehouden, zoals de lege-flessenactie voor statiegeld. Veel mensen zijn betrokken en vroegen regelmatig hoe het er voor stond.”

De gemeente heeft op verschillende manieren geholpen, ook financieel. Daarnaast zijn extra potjes gezocht. De 4D-bijdrage van de provincie (onder de noemer KrachtvanSalland-cheque) is een welkome aanvulling om de dekking rond te krijgen. In het najaar van 2021 is het gelukt om de speeltoestellen te plaatsen. “Ja, we zijn daar echt hartstikke blij mee. En ook wel een beetje trots op!” aldus Astrid.

Ook eens sparren met een 4D-makelaar? Kijk dan op www.stimuland.nl/4D welke 4D-makelaar actief is bij jou in de buurt. Daar vind je ook meer informatie over het 4D-programma. Het 4D-programma is ontwikkeld door Stimuland en een invulling van het beleidsterrein Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel.