Nieuwsbericht

Kerstkaarten maken en ontvangen voor ouderen tijdens Wintertoer van Stichting Schrijf je Blij in Overijssel

Met als motto “Maak een kerstkaart voor een ander en ontvang er zelf ook één” bezoekt Stichting Schrijf je Blij in december verschillende locaties in de provincie Overijssel waar ouderen wonen of samenkomen.

1 december 2021 | 1 minuut lezen

Kerstkaarten maken en ontvangen tijdens Wintertoer van Stichting Schrijf je Blij in Overijssel

Met als motto “Maak een kerstkaart voor een ander en ontvang er zelf ook één” bezoekt Stichting Schrijf je Blij in december verschillende locaties in de provincie Overijssel waar ouderen wonen of samenkomen.

Kerst sok

Deelnemende ouderen ontvangen een rode kerst sok, met daarin een kerstkaart die door een andere Overijsselse oudere is gemaakt. De ontvanger van de kerstkaart maakt vervolgens zelf een kaart voor weer iemand anders. Op die manier ontstaat een kettingreactie, waarbij deelnemers contact leggen met een andere generatiegenoot elders in de provincie. Coördinator Renée Nieuwenstein van Schrijf je Blij fungeert hierbij als postbode en neemt de kerstwensen mee naar verschillende locaties voor ouderen in de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Steenwijkerland.   

Locaties en tijden Wintertoer

  • Vrijdag 3 december: Woonzorgcentrum de Havezate in Zwolle
  • Woensdag 8 december: Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen en Zorgcentrum Clara Feyounaheem in Hardenberg
  • Vrijdag ochtend 10 december: Zorgcentrum Baalderborg – van Dedemmarke en De Voart, dagverzorging voor ouderen in Dedemsvaart
  • Vrijdagmiddag  10 december Buurtkamer van De Stuw in Hardenberg
  • Woensdagmiddag 15 december: Zorgcentrum Rosengaerde Dalfsen
  • Vrijdag 17 december: op verschillende locaties in de gemeente Steenwijkerland.

Muziek van De Homemaids

Voor de uitvoering van de Wintertoer in de gemeente Hardenberg ontvangt Stichting Schrijf je Blij een financiële bijdrage uit het Fonds voor Maatschappelijke initiatieven. Daarom kan Schrijf je Blij in die gemeente op 10 december uitpakken met live muziek tijdens het kerstkaarten maken. De Homemaids uit Zwolle verzorgen dan de muzikale begeleiding. Het trio is gek op mooie harmonieën en zingt altijd driestemmig. De Homemaids brengen bekende en minder bekende liedjes met daarbij uiteraard ook enkele kerstklassiekers.

POST

Stichting Schrijf je Blij organiseert, faciliteert en coördineert schrijfactiviteiten voor ouderen. Naast allerlei kortdurende initiatieven organiseert Schrijf je Blij het project POST. POST is een correspondentieproject voor Overijsselse 65+ers. Ouderen die graag met iemand willen schrijven en die zich voor dit correspondentieproject willen aanmelden, vinden meer informatie over deelname en aanmelding op www.schrijfjeblij.com . Direct aanmelden kan ook door een mail te sturen naar info@schrijfjeblij.com

NieuwsDownloadsVraag & Antwoord