Nieuwsbericht

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Zwartewaterland

25 november 2021 | 1 minuut lezen

Statenlid Jan Westert heeft op 22 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Zwartewaterland aan de vrijwilligers van de Wijkwieg in Genemuiden en de vrijwilligers van de Buurtkamer Plus in Hasselt. Hij reikte de prijzen uit samen met Gina Wijngaard en Dorothee Roeten van Vrijwilligerssteunpunt Zwartewaterland. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Zwartewaterland overhandigd aan de vrijwilligers van de Hoogstambrigade in Hasselt. Deze prijs werd samen met Carin Cloe van Landschap Overijssel uitgereikt.

Vrijwilligers van de Wijkwieg in Genemuiden Stichting

De Wijkwieg is een unieke moeder-kindopvang in Genemuiden, met als doel zoveel mogelijk baby’s een kansrijke start te bieden. Een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind is hiervoor cruciaal. In een huiselijke gestructureerde omgeving bieden ze alle zorg die moeder en kind nodig hebben.

Vrijwilligers van de Buurtkamer Plus in Hasselt

De vrijwilligers van De Buurtkamer Plus zorgen voor ontmoeting, verbinding en samen delen. Dat doen ze iedere maandagmiddag en woensdagochtend.

De vrijwilligers van de Hoogstambrigade in Hasselt

Onder leiding van Jeroen Tersmette worden fruitbomen in de gemeente Zwartewaterland onderhouden. De hoogstambrigade stimuleert de gemeente mee te denken over aanplant in wijken en herplanting in oude boomgaarden waar bomen aan vervanging toe zijn. Ook is de hoogstambrigade betrokken bij ontwikkeling van ideeën om een levende herinneringscirkel met fruitbomen (met passende namen) te realiseren als monument voor de covid-overledenen in de gemeente.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour! Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties. 

NieuwsVraag & AntwoordThema'sTools