Nieuwsbericht

Gouwe Ouwe - bewegen op muziek voor mensen met dementie

Profielfoto van Bas Plaisier
5 november 2021 | 1 minuut lezen

Met dit driejarige project (2019 - 2022) richt Stichting Evenmens, informele zorg voor elkaar zich op mensen met dementie en hun mantelzorger. Elk jaar wordt in drie gemeenten binnen het werkgebied van Evenmens (Hellendoorn, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden) een serie van tien bijeenkomsten georganiseerd waar mensen met dementie en hun mantelzorger kunnen genieten van muziek, kunnen zingen en dansen.

In het eerste jaar zijn de bijeenkomsten georganiseerd in Nijverdal, Den Ham en Wijhe.In het coronajaar 2020 zijn in Wierden en Raalte bijeenkomsten georganiseerd,en in plaats van de geplande fysieke bijeenkomsten in Rijssen zijn, in verband met de coronabeperkingen, twee webinars gegeven over de kracht van muziek voor mensen met dementie. Het derde jaar is gestart met bijeenkomsten in Heino, waarna binnen de geboden mogelijkheden nog een of twee series van tien bijeenkomsten in nog vast te stellen gemeenten worden georganiseerd.

De deelnemers ervaren de bijeenkomstenals een welkome afwisseling van het dagelijks leven; zij ervaren met regelmaat een geluksmoment tijdens hun deelname.

De bijeenkomsten zijn mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage door het Oranje Fonds en Stichting RCOAK.