Nieuwsbericht

Het Noaberhoes heeft weer een project afgerond!

Profielfoto van Robert Ros
27 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Het Noaberhoes in Delden is een multifunctionele voorziening voor de hele gemeenschap van Delden. Al langere tijd kan het Noaberhoes zich verheugen in een groeiend aantal gebruikers en sociaal maatschappelijke activiteiten. Dat maakte tevens een meer efficiënt ruimtegebruik noodzakelijk. In dat verband werd met ondersteuning van veel vrijwilligers en een financiële bijdrage van de gemeente Hof van Twente, de provincie Overijssel en het Oranje fonds  twee problemen opgelost die een efficiënt en aangenaam gebruik van het Noaberhoes in de weg stonden.

Zo was in de eerste plaats meer behoefte aan van elkaar gescheiden ruimten en meer opbergruimte. Dit probleem hebben we opgelost door de grote benedenruimte in het Noaberhoes op te delen in een projectieruimte en een extra koffiecorner. Daarnaast hebben we op de beneden verdieping extra opbergruimte gecreëerd.

Ten tweede kende het Noaberhoes een groot probleem met het binnenklimaat. In de lente en de zomer, als de zon (fel) schijnt, werd het binnen veel te warm binnen. De temperatuur steeg dan zodanig dat het er niet meer aangenaam was en de deuren open zetten leverde weer tochtproblemen op. Met name voor de ouderengroepen was dit zeer bezwaarlijk. Dit probleem hebben we opgelost door het aanbrengen van zonwering op de grote glaspuien aan de zuid en oostzijde van het Noaberhoes.

De gebruikers, deelnemers en bezoekers zijn vol lof over de resultaten van het project. En dat gaf meteen aanleiding tot het organiseren van nieuwe activiteiten. Zo kan er vanaf de zomer wekelijks deelgenomen worden aan nieuwe activiteiten als: Eten doe je samen, Biljarten-tijd voor krijt, Samen wandelen en Sportinstuif voor jeugd. En ook de bestaande activiteiten kunnen nu beter ingepland worden.

De vv Rood Zwart dankt als beheerder van het Noaberhoes een ieder die bijgedragen heeft aan het fraaie resultaat. In het bijzonder danken wij onze vrijwilligers die aan het project hebben meegewerkt en danken wij de gemeente, de provincie en het Oranjefonds voor hun financiële bijdrage. Zonder die steun zouden we als vrijwilligersorganisatie dit mooie project niet hebben kunnen realiseren.