Nieuwsbericht

Gezocht: verhalenvertellers voor het Succesverhalenfestival 2021

7 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Vaak als het over de overheid gaat, worden misstanden, falen en crises benoemd en uitgelicht. Dat is goed, want zo wordt de publieke sector verantwoordelijk gehouden en steeds gemotiveerd om zichzelf te verbeteren.

Toch is het belangrijk de dingen die wél lukken ook te delen. Om dit te doen grijpen overheidsinstanties vaak naar indrukwekkende cijfers en formele rapportages, terwijl juist de verhalen van de burger, de anekdoten van de ambtenaar en de persoonlijke voorbeelden van de bestuurder veel krachtiger zijn.

Met deze reden presenteert de Universiteit Utrecht (in samenwerking met de Vereniging voor Bestuurskunde, Vereniging voor OverheidsManagement en Platform O): het Succesverhalenfestival 2021.

Dit festival zal helemaal in het teken komen te staan van overheidssucces. Iedereen wordt aangemoedigd waargebeurde, persoonlijke en prachtig vertelde succesverhalen over kleine en grote overwinningen binnen de publieke sector in te sturen. Op 2 november zal er een literaire avond worden georganiseerd waar elk lid van onze vakjury - bestaande uit Libris Literatuurprijswinnaar Murat Isik, bestuurskundige Mirko Noordegraaf, cultuurwetenschapper Iris van der Tuin en bibliotheekdirecteur Deirde Carasso –zijn of haar favoriete inzending zal voordragen.

De deadline voor het inzenden van verhalen is 22 oktober 2021. Zie voor meer informatie: https://www.uu.nl/agenda/de-overheid-deelt-succesverhalenfestival-2021.

NieuwsVraag & AntwoordThema'sTools