Nieuwsbericht

Meer Bomen Nu in Overijssel

Profielfoto van Astrid van der Werf
5 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Komende winter hoopt Meer Bomen Nu 100 miljoen bomen en struiken te planten in Overijssel. Vanaf 26 september tot 31 maart start de tweede editie van de campagne en heel Nederland kan helpen. 

Meer Bomen Nu oogst overdadige zaailingen en plant deze uit waar ze een volwaardige boom kunnen worden. Ieder jaar maakt een boom tientallen tot honderden zaailingen aan. De meeste hiervan overleven het niet. Ze krijgen te weinig licht, staan te dicht bij het pad, of één soort gaat overheersen. Vaak verdwijnen deze in de versnipperaar. Meer Bomen Nu verzamelt deze zaailingen met vrijwilligers, onder begeleiding van boswachters, ecologen en terreinbeheerders. De mooiste laten we staan, en we nemen enkel mee waarvan de beheerder zegt dat het mag. Grotendeels inheems en volledig ecologisch verantwoord. We helpen tegelijkertijd met het verwijderen van invasieve exoten, maar die planten we niet uit.

Het verplanten van zaailingen is een hele logische maar toch innovatieve, goedkope en sociale manier om Nederland sneller te vergroenen.  Afgelopen winter – de eerste editie - hebben er 3500 mensen meegedaan, en zijn er in totaal er 250.000 bomen geplant bij boeren en burgers. Daarnaast zijn 190.000 perenbomen en 65.000 sneeuwbalstruiken – restpartijen van kwekers – gratis uitgedeeld. 80% van de geplante bomen is aangeslagen, blijkt uit enquête. Lees meer in het Meer Bomen Nu Magazine.

Helpt u mee om komende winter Overijssel te vergroenen?

We zijn op zoek naar oogstlocaties, vrijwilligers en oogstbegeleiders. Bekijk de kaart en meldt u aan via www.meerbomen.nu.