Nieuwsbericht

Museum en Bieproathuus in één nieuw gebouw

7 september 2021 | 1 minuut lezen

Met de hulp van vele vrijwilligers is er hard gewerkt aan het realiseren van een 'huiskamer voor de buurt', waar straks elke week kan worden bijgepraat onder het genot van een kop koffie. In oktober 2020 zijn we gestart met de nieuwbouw en we zijn ontzettend trots op wat we hebben neergezet. Een multifunctioneel gebouw mèt mindervalidentoilet, dat was een belangrijke wens voor ons. De vitrines met oude gebruiksvoorwerpen zijn inmiddels gevuld en roepen bij de bezoekers mooie herinneringen op aan vroeger. Het 'bieproaten' kan van start gaan als ook de akoestiek van het gebouw goed in orde is. Door Corona heeft één en ander wat vertraging opgelopen, gezien ook de langere levertijden van goederen. 

Zodra alles echt van start kan, gaan wij een mooie rol vervullen om ouderen een gezellige middag te bieden. Vanuit verschillende verpleeghuizen zullen de ouderen worden opgehaald. Een ronde langs de vitrinekasten zullen zij zeker waarderen, waarna de koffie goed zal smaken. Ook voor basisschoolkinderen bieden wij straks een programma aan. Niet alleen een kijkje in het verleden in het museum, maar ook natuureducatie staat op ons lijstje.

Ons museum is bovendien een goed startpunt voor de wandel- en fietstochten die met regelmaat zullen worden georganiseerd. Ook lezingen en workshops behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is er op het erf ook nog een Landbouwminiaturen Museum te bezoeken en kunnen wandelaars en fietsers even bijkomen op het terras met koffie en een snack uit het Rustpunt. Kortom een plek die leeft en voor ieder wat in petto heeft!

NieuwsThema'sTools