Nieuwsbericht

Fleringen Fit 2021

Profielfoto van Lisanne Duinkerken
5 september 2021 | 2 minuten lezen

Fleringen Fit is opgestart in de coronatijd 2021. Het idee ontstond doordat één van ons nadacht over hoe de bewoners van Fleringen denken over gezondheid in het algemeen. We hebben voor ons kleine dorp wel een voetbal-, volleybal-, toneel- en een muziekvereniging. Maar dit is al jaren zo en wij willen graag mensen kennis laten maken op welk vlak gezondheid voor henzelf betekent en zo de inwoners te stimuleren om dit te verbeteren. Uiteraard op hun eigen manier en eigen wensen. Wij willen niemand dwingen of forceren maar juist dat iemand uit eigen beweging ergens bewust voor kiest.
Zo zijn er veel inwoners in Fleringen tijdens de Corona-tijd gaan wandelen met elkaar. Er zijn groepjes ontstaan en deze mensen gaan nog steeds wekelijks, zo niet 2 tot 3x per week met elkaar een ronde wandelen. Daar worden wij enthousiast van. Doen wat bij je past en dat dat uitgroeit tot iets structureels en het is nog gezellig ook!

Onze eerste activiteit moest helaas online, omdat men nog niet bij elkaar mocht komen. Hiervoor hebben wij een lezing van Ferry Zandvliet georganiseerd. Hij is onder andere een overlever van de Bataclan aanslag in Parijs. Hij stond nogal negatief in het leven, vond veel dingen moeilijk en lastig. Totdat de aanslag hem overkomen is. Uiteraard was dit een immense klap in zijn leven, en dat kost tijd om te verwerken. Maar hij staat nu wel positiever en dankbaarder in het leven. Hij heeft heel goed/interessant verteld waardoor iedereen bleef luisteren. En de tips die eruit voortkwamen, konden betrekking hebben op iedereen. De mensen konden eruit halen wat zijzelf belangrijk vonden. Het was een geslaagde avond, we hebben veel positieve reacties ontvangen.

De tweede activiteit hebben wij in samenwerking met Fysiotherapie Fleringen georganiseerd. We wilden heel graag iets actiefs en buiten doen. Het werd een bootcampclinic, een circuittraining en een hardloopclinic. Je kon gratis meedoen en op deze manier kennismaken met één van de activiteiten. Jong en oud zijn hierop afgekomen, waardoor er een leuke diverse groep ontstond. Op je eigen tempo en toch niet alleen. (samen met elkaar en voor elkaar) Goed advies gekregen van de fysiotherapeuten betreft je houding en hoe je een onderdeel moest aanpakken. Het was geslaagd en na de Bouwvak-vakantie start de Fysiotherapie Fleringen met een wekelijkse sportavond. Hoe leuk!

Ondertussen posten wij op Instagram en Facebook onder de naam FleringenFit foto’s en berichten met weetjes, feitjes en quotes betreft gezondheid. Voor ons is dit heel breed; voeding, drinken, geluk, slapen, muziek, bewegen, veiligheid etc.

Wij zitten nog vol met ideeën en die gaan ook nog zeker komen! Op naar een nieuw seizoen FleringenFit. Op naar nog meer mensen bewust maken van hun eigen gezondheid!

Organisatie FleringenFit