Nieuwsbericht

Wat kan Samen Voor Elkaar doen voor jullie initiatief?

Profielfoto van Jarno Vedders
27 augustus 2021 | 2 minuten lezen

De vakantieperiode is in vrijwel heel Overijssel inmiddels achter de rug en dat betekent dat veel inwoners van Overijssel zich weer gaan inzetten voor hun, wijk, dorp, stad of regio. Talloze initiatieven worden vanaf september (weer) opgepakt. Samen Voor Elkaar Overijssel helpt je daarmee verder. Maar hoe gaat dat in z'n werk?

  • Contact met andere initiatiefnemers

Overijssel is een actieve provincie en er zijn dus talloze voorbeelden van maatschappelijke initiatieven en bewonersinitiatieven voor handen. Op dit online platform kun je eenvoudig in contact komen met andere initiatieven waar je kennis en ervaringen mee kunt delen. Hoe? Door je gratis te registreren kun je contact opnemen via dit platform met meer dan 700 andere initiatiefnemers. 

  • Contact met professionals

Ook kun je via Samen Voor Elkaar Overijssel eenvoudig contact opnemen met mensen die vanuit hun werk bezig zijn met initiatieven in de provincie Overijssel. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gemeenteambtenaren, provinciemedewerkers van de afdeling Sociale Kwaliteit, fondsenwervers, subsidieadviseurs en nog veel meer. Ook daarvoor hoef je je alleen maar (kosteloos) te registreren op dit platform.

  • Subsidies en fondsen vinden

Bij de meeste initiatieven is er geld nodig om het project succesvol op te starten en te laten draaien. Hiervoor kun je zelf op zoek gaan naar "potjes" maar er zijn ook veel landelijke, provinciale en gemeentelijke gelden beschikbaar voor initiatieven die zijn opgepakt door inwoners. Als je ingelogd bent op dit online platform vind je het overzicht van al deze subsidies en fondsen onder het kopje "Financiering"

  • Online vragen stellen

Iedereen die wel eens met een initiatief is bezig geweest, kent het wel. Je loopt tegen knelpunten aan die je 1, 2, 3 niet kunt oplossen. Op dit platform is er een potentieel van 700 mensen die jouw vragen beantwoorden. Stel ze op het platform en ervaar hoe snel je antwoord hebt uit verschillende hoeken

  • Info ontvangen die voor jou relevant is

​Bij het registeren op Samen Voor Elkaar Overijssel krijg je direct een aantal mogelijkheden om specifieke thema's te volgen. Dit is erg makkelijk, want als er nieuwe info beschikbaar is voor jouw interessegebied, ontvang je hierover een mail in je mailbox. Zo blijf je altijd op de hoogte 

  • Je eigen initiatief delen

Samen Voor Elkaar Overijssel gaat uit van het principe "halen en brengen". Oftewel, anderen kunnen jou verder helpen met jullie initiatief, maar jullie kunnen ook anderen verder helpen met kennis en ervaring die jullie hebben opgedaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door jullie initiatief te delen op dit platform. Dit is heel eenvoudig. Even inloggen en vervolgens kun je een nieuwsbericht, document of evenement toevoegen. Zo help je je provinciegenoten een stapje dichter bij een succesvol (bewoners)initiatief.

Dit zijn nog maar enkele voordelen van dit platform, maar er zijn er nog veel meer. Registreer je en ervaar de vele mogelijkheden van Samen Voor Elkaar Overijssel.