Nieuwsbericht

Vanaf 21 september kunnen initiatieven uit Overijssel weer een financiële donatie aanvragen via de MAEX Impuls Overijssel

Profielfoto van Ruth Deddens
23 augustus 2021 | 1 minuut lezen

Breng je met jouw initiatief maatschappelijke waarde in de provincie Overijssel en wil je je organisatie versterken en/of professionaliseren? Dan kan je van 21 t/m 28 september een aanvraag doen voor de MAEX Impuls Overijssel . De MAEX Impuls is een fonds voor bestaande initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken. Het is voor initiatieven namelijk vaak lastig financiering te vinden voor hun eigen professionalisering, zoals voor het op orde krijgen van hun eigen administratie of voor het opleiden en trainen van hun medewerkers. Deze Impuls Overijssel wordt mogelijk gemaakt door MAEX, het VSBfonds en dit jaar doet ook de Ridderlijke Duitsche Orde mee.

Je kunt aanvraag MAEX op het moment dat de Impuls Overijssel open is voor aanvragen. (Op de website MAEX Impuls Overijssel zal er een een oranje knop verschijnen met "Doe mee". Via deze knop kom je bij het aanvraagformulier). De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dit jaar is er voor Overijssel in totaal 50.000 euro beschikbaar. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling als er nog budget beschikbaar is. Heb je minder dan een jaar geleden al een financiële Impuls Overijssel ontvangen? Dan kan je nu geen aanvraag doen.

Om een aanvraag te kunnen doen moet je een MAEX-profiel hebben. Heb je die nog niet? Maak dan nu hier gratis een profiel aan. Ook als je geen aanvraag doet, is het goed voor je organisatie om een profiel aan te maken. Je kunt de maatschappelijke meerwaarde van je organisatie inzichtelijk maken voor jezelf maar ook voor eventuele financiers/opdrachtgevers. Let op: Het aanmaken van een profiel is nog geen aanvraag!  Aanvragen gaat via het daarvoor bestemde formulier op de website van MAEX.

Meer weten?
Op donderdag 16 september om 15:00 organiseren MAEX, VSBfonds en RDO een digitale MeetUp over de Impuls voor initiatieven uit Overijssel. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als je initiatief je persoonlijke vragen stellen. Meld je aan via Eventbrite. Voor andere vragen kun je contact opnemen met info@maex.nl.

Meer weten over de Sustainable Development Goals? Bekijk dan deze pagina.