Nieuwsbericht

‘Beweegroute Het Stadspad’ in Zwolle voor jong én oud!

Hoe krijg je jong én oud naar buiten en in beweging? Door een beweegroute aan te leggen die ze samen hebben bedacht! En die route is er nu: ‘Beweegroute Het Stadspad’ in de wijk Stadshagen in Zwolle.  

27 juli 2021 | 1 minuut lezen

Twee kilometer bewegen, beleven, leren en ontmoeten

De wandelroute is twee kilometer lang en start bij Het Zonnehuis (Nijenhuislaan 175) of De Stadhoeve (Arendshorstlaan 23). Om de route aan te vullen met beweegoefeningen, is een dobbelsteen nodig. Die kan tegen een kleine borgsom bij Het Zonnehuis of De Stadshoeve worden geleend. Bij de aangegeven punten tijdens de route, kan de dobbelsteen worden gegooid en bepaalt het aantal ogen de uit te voeren actie. Hierdoor blijft de route leuk en uitdagend, want hoe vaak die ook gelopen wordt, de dobbelsteen bepaalt elke keer een andere opdracht.   

Naast beweegopdrachten, is de route ook aangevuld met educatieve weetjes over flora & fauna in de Mastenbroekerpolder waar de wijk Stadshagen is gebouwd. Zo leren jong en oud al bewegend van alles over deze mooie wijk in Zwolle.

Route ontworpen door jong en oud

De beweegroute is mede ontworpen door leerlingen van KBS de Vlieger en Christelijke Daltonschool de Zevensprong en een aantal bewoners van Het Zonnehuis in Zwolle. Daarnaast hebben de kinderen en bewoners tekeningen gemaakt voor op de borden langs de beweegroute in Stadshagen.

Initiatiefnemers

Beweging veroorzaakt rimpelingen. Er zijn dan ook diverse partijen aangehaakt om het idee voor de ’Beweegroute Het Stadspad’ uit te werken. Die partijen zijn: Christelijke Daltonschool De Zevensprong, Gemeente Zwolle, Katholieke Basisschool De Vlieger 2, Kidsbeweegroute, SportService Zwolle, De Stadshoeve en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Samen hebben zij een beweegroute opgezet voor jong en oud in Stadhagen. Dit toont de kracht van samenwerking om de wijk in beweging te krijgen!

NieuwsThema'sTools