Nieuwsbericht

De wind in de zeilen voor kansarme kinderen in Overijssel

17 maart 2021 | 1 minuut lezen

De jeugdcommissie van ZMvD met hun activiteiten in de jachthaven in Deventer hebben voor hun initiatief ‘De wind in de zeilen voor kansarme kinderen in Overijssel’ de provinciale subsidie Vitale en gezonde samenleving 2020 ontvangen #vitaalgezondoverijssel.

CORONA

Door de coronacrisis raken steeds meer gezinnen in financiële problemen. ZMvD wil met de subsidie kinderen uit gezinnen met minimale financiële mogelijkheden mee laten doen in wat zij “de mooiste sportactiviteit” noemen. In de vereniging is vanuit betrokkenheid bij de maatschappij dit initiatief ontstaan. “Op deze manier willen we bijdrage aan sociale samenhang”, aldus Henk de Jager van de jeugdcommissie. “De basisbenodigdheden zoals boothuur, wetsuit, zwemvest en surfschoenen worden deelnemende kinderen uit minima-gezinnen in bruikleen gefaciliteerd”.

LEKKER IN EN OP HET WATER

In gezellige zeilklasjes wordt kinderen het zeilen bijgebracht. Lekker bewegen in- en op het water met en door leuke jonge gekwalificeerde zeilinstructeurs, daar draait het om binnen het jeugdzeilen aan de Rembrandtkade in Deventer. Met dit initiatief wil ZMvD kinderen laten participeren in een jonge enthousiaste jeugdclub.

VOOR WIE

Jeugdzeilen is voor alle kinderen vanaf 8 jaar die (uiteraard) een zwemdiploma A en B op zak hebben en het zeilen leuk lijkt. De ZMvD vindt dat het niet kunnen betalen van de contributie geen belemmering mag vormen om lid te worden. Daarom werkt zij o.a. samen met Stichting Leergeld.

Vragen? Stel ze aan Henk de Jager 06 – 15 00 87 79 of mail penningmeester@jachthavendeventer.nl

NieuwsThema's