Nieuwsbericht

Grolsch blijft investeren in maatschappelijke initiatieven

19 februari 2021 | 2 minuten lezen

Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds ook dit jaar geopend. Het fonds is bedoeld voor initiatieven in de regio’s Twente en de Achterhoek die bijdragen aan de sociale en economische groei van de regio. Juist in deze tijden vindt Grolsch het belangrijk om dit soort initiatieven een steuntje in de rug te geven. Inschrijven is mogelijk tot 30 april 2021. 

Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds is in 2015 opgericht met als doel om de sociale en economische groei in de thuisregio te bevorderen. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Corporate Events bij Koninklijke Grolsch: “De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op de maatschappij. Uitgerekend nu is het belangrijk om elkaar te ondersteunen. Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds kunnen we hier een bijdrage aan leveren. In de voorgaande jaren hebben we prachtige projecten voorbij zien komen, dus we zijn erg benieuwd welke initiatieven zich dit jaar zullen aanmelden.”

Duurzaam karakter
Vakmanschap gaat hand in hand met duurzaamheid bij Grolsch. De ‘zero waste’ brouwerij wil naar een schonere, circulaire wereld toewerken, en wil dan ook anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Projecten die zich aanmelden moeten daarom een duurzaam karakter hebben. Andere criteria waarop beoordeeld wordt zijn ondernemerschap, innovatie en karakter. Initiatieven uit Twente en de Achterhoek die hieraan voldoen zijn welkom om zich aan te melden. Meer informatie over het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds kan worden gevonden op www.koninklijkegrolsch.nl.

Grolsch Maatsschappelijke initiatieven

Projecten uit 2020
Vorig jaar heeft Grolsch vanuit het Vakmanschap is Meesterschap Fonds een cheque uitgereikt aan drie originele initiatieven:

  • Het Interactief Bijenmuseum met Bijentuin. Naast het stimuleren en onderhouden van de bijenpopulatie in de regio, houdt dit initiatief zich bezig met het scholen van nieuwe imkers, het aanbieden van gastlessen aan zowel scholieren als burgers en de verkoop van biologische bijenproducten.
  • GroenWater. Dit is de ontwikkelaar van het GreenSoursesysteem. Met een waterzuiverend grasveld en een awareness & opleidingsprogramma werkt GroenWater aan de toegankelijkheid van veilig water, gezondheid, vitaliteit en sociaal welzijn.
  • B&B Erve Groot Wegereef. Deze bed & breakfast is een combinatie van sociaal ondernemerschap en toerisme dat gevestigd is in de Weldam boerderij. De B&B biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen arbeidsmatige dagbesteding tot een volledige baan.  

Kijk of jouw initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage:
www.koninklijkegrolsch.nl 

Voor overige mogelijkheden om je initiatief te bekostigen, kijk op dit platform onder het menu-item Financiering

NieuwsThema's