Nieuwsbericht

Bekijk Kern met Pit uitreiking online via livestream

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
22 januari 2021 | 1 minuut lezen

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om dromen voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. De droom kan variëren van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin of het restaureren van een molen, het bouwen van een klusschuur voor de buurt of het organiseren van een dorpstoneelstuk. Het belangrijkste criterium is dat het project de directe omgeving een impuls geeft. Ieder jaar krijgen een aantal projecten een extra financieel steuntje in de rug met de Kern Met Pit uitreiking. Voor Overijssel vindt deze uitreiking plaats op YouTube op zaterdag 23 januari om 13.00 uur. 

Sinds de start van Kern met Pit zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van de KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er de afgelopen jaren al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt! Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2020 hebben tijdens het lastige coronajaar toch hard gewerkt om hun droom te realiseren. Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2020. Stemmen kan nog tot en met 20 januari via www.kernmetpit.nl. Zo vergroot je de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1500 euro.

Kern met Pit finale
De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 23 januari worden de favorieten van elke provincie gekroond tot winnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. Hoe dan ook: het wordt een feestje in elke provincie! De trofeewinnaars gaan vervolgens door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het ‘’We doen het Samen! Festival’’ op 5 juni 2021. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Bekijk de livestream via deze link op zaterdag 23 januari om 13.00 uur.