Nieuwsbericht

Nieuwe gemeenten gezocht voor project Wereldmeiden

(onbekend)
22 december 2020 | 1 minuut lezen

Volgend jaar zal het project Wereldmeiden weer van start gaan met nieuwe trajecten in de huidige 6 gemeenten (Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Rijssen en Zwolle) in Overijssel. Ook mogen we door een subsidie van ZonMw het project uitbreiden met 2 nieuwe gemeenten. We zijn hiervoor nog op zoek naar 2 gemeenten die mee willen doen aan dit mooie maatjesproject. Planning is om van start te gaan in september 2021. Wil je in jouw gemeenten (vluchtelingen)meisjes met een verblijfsvergunning door sporten en bewegen kennis laten maken met de Nederlandse (sport)cultuur? Meld je dan bij Sportservice Overijssel. 

Wereldmeiden  
Wereldmeiden is een project in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid. Hiermee wil de overheid de talenten van jongeren inzetten om via maatschappelijke projecten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. In Wereldmeiden begeleiden tien meiden die een maatschappelijke diensttijd doen (MDT’ers), tien vluchtelingenmeiden (deelnemers) bij het sporten. Na een kennismakingsbijeenkomst en workshops gaan de meiden tien weken lang in een sportcarrousel verschillende sporten uitproberen. De MDT’ers helpen de deelnemers bij allerlei uitdagingen, zoals de taal, het vervoer, de spelregels, etc. Vervolgens kiezen de deelnemers een sport die ze samen met hun ‘maatje’ nog twaalf weken mogen verkennen bij de sportvereniging.  

Meer informatie en video over wereldmeiden kun je vinden op https://www.huisvoorbeweging.nl/gecombineerde-leefstijlinterventies-van-huis-voor-beweging/over-wereldmeiden/ 

NieuwsVraag & AntwoordTools