Nieuwsbericht

Buurtsportcoach in Zwolle, Sharon de Witte, gekozen tot Buurtsportcoach van het jaar 2020

Profielfoto van Catharina Mulders
(onbekend)
11 december 2020 | 1 minuut lezen

Sharon de Witte werkzaam voor SportService Zwolle heeft de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’ ontvangen. Dit jaar stond de jaarlijkse verkiezing in het teken van creativiteit en improvisatievermogen tijdens de periode van COVID-19. Sharon verwierf de meeste stemmen door het publiek en collega buurtsportcoaches uit heel Nederland door haar activiteiten voor zowel senioren als kinderen tijdens de coronatijd.

Als buurtsportcoach voor Sportservice Zwolle is ze initiatiefnemer van de digitale SportService Challenge en Zwolle Beweegt, waarin ze senioren in Coronatijd met veel plezier liet bewegen. Daarnaast heeft ze voor de kinderen van groep 8 uit Zwolle ‘Expeditie groep 8’ opgezet en uitgevoerd, het was een groot succes!
 

Sharon werkt met veel plezier als buurtsportcoach in Zwolle en is op creatieve wijze omgegaan met de beperkende maatregelen rondom COIVD-19. Ze heeft onder andere het sportaanbod voor senioren op enthousiaste en creatieve wijze vorm gegeven, waardoor er een groep senioren nu binnen een passende omgeving kan bewegen. Hierbij heeft ze laten zien dat ze snel kan schakelen van fysiek naar online activiteiten. Ze heeft hierin met veel enthousiasme het voortouw genomen. 

Daarnaast heeft Sharon voor de kinderen van groep 8 een ontzettend gave Expeditie opdracht bedacht en uitgevoerd. Samen met collega’s heeft ze 6 verschillende proeven samengesteld waarin de groep verschillende aspecten moest laten zien: samenwerken, kracht, snelheid, behendigheid, puzzelen en balanceren. Kinderen vonden het fantastisch, groepsleerkrachten vonden het geweldig, collega’s werden steeds enthousiaster en verenigingen waren blij voor de aanwezigheid bij hun vereniging. Al met al een win-win-win-win situatie in tijden van corona!

De Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020' is tijdens de online landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties op 10 december uitgereikt door Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport. De stimuleringsprijs is mede mogelijk gemaakt door Wij Buurtsportcoaches, Vereniging Sport en Gemeenten, Nijha BV en SportWorks.