Activiteit

Workshop crowdfunding op 28 maart 2023

28 maart
Dinsdag 28 maart 2023
19:00 tot 21:00
Overig
Profielfoto van Samen Voor Elkaar
1 minuut lezen

Heb jij een goed idee waarmee je jouw buurt of wijk nog socialer,vitaler, groener en/of leuker maakt? Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld en/of materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Samen voor Elkaar organiseert een workshop waarin we je meer over crowdfunding en campagne voeren vertellen

Deze workshop leert jou in twee uur tijd de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne. Ook krijg je de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten en hier feedback op te vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om andere initiatiefnemers uit Overijssel te ontmoeten.

Wat gaan we doen?

Het eerste gedeelte van de workshop gaat in op de redenen waarom je als initiatief een campagne zou gaan voeren voor geld, hulp en/of bekendheid. We laten je aan de hand van voorbeelden zien wat voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne, wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Verder zetten wij je aan het denken wat je allemaal nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren.

In het tweede deel ga je direct aan de slag met het vormgeven van jouw campagneplan en bespreken we hoe je supporters van de campagne al tijdens de voorbereiding kunt enthousiasmeren en betrekken. In het derde deel gaan we brainstormen over mogelijke tegenprestaties. En tot slot bespreken we op welke manier je een campagnepagina aanmaakt en een wervende pitch schrijft.

 

Praktische informatie

Datum Dinsdag 28 maart 2023

Tijd 19.00-21.00 uur. (inloop vanaf 18.45 en uitloop tot 21.15)

Locatie Nadere locatie wordt een week voorafgaand aan de workshop bekend gemaakt via de mail.

Kosten Gratis!

Aanmelden Dat kan via het volgende formulier.