Activiteit

Opening Energie- en Klimaathuis

14 mei
14 mei 2022
11:00 tot 11:30
Evenement
4 mei 2022 | 2 minuten lezen

Bewoners wegwijs maken in wereld aan duurzame maatregelen en subsidies
Opening nieuw Klimaat- en Energiehuis in De Hagedoorn

Tijdens de Scharrel- en Snuffelmarkt op zaterdag 14 mei vindtde officiële opening plaats van het Klimaat- en Energiehuis in De Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11. Een plek om te zien, horen en ervaren wat iedereen in en om het huis zelf kan doen om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzamer en meer comfortabel leven.

De gemeente Almelo zet zich samen met Beter Wonen, St. Joseph, Cogas/Coteq en het Waterschap in om bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning zodat de energierekening omlaag gaat. Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Daarnaast is er aandacht voor het klimaat en meer groen bijvoorbeeld door de aanleg van geveltuintjes.

 

De opening van het Klimaat- en Energiehuis in De Hagedoorn draagt daaraan bij. Dit is een laagdrempelige plek waar inwoners terecht kunnen voor informatie en activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de Scharrel- en Snuffelmarkt wordt om 11.00 uur de naam bekend gemaakt van dit nieuwe informatiepunt. Voor de bedenker van de nieuwe naam is er een mooie prijs. De bestuurders van de genoemde organisaties zij bij de opening aanwezig, voeren klimaatgesprekken met bewoners en verrichten samen de openingshandeling.  
Oplossingen op maat
Voor iedere woning en budget zijn er oplossingen op maat. Mensen van het Klimaat- en Energiehuis vertellen bezoekers graag wat er in hun specifieke situatie mogelijk is en wat de kosten en opbrengsten zijn. Hoe kun je energie besparen door gedrag te veranderen of je huis te isoleren. En wat doen bijvoorbeeld zonnepanelen of dubbele beglazing voor het comfort in huis en de hoogte van de energierekening? In het Klimaat- en Energiehuis is daarnaast ook informatie te krijgen over subsidiemogelijkheden.
 

Gratis energiebesparende producten
Soms kan ook al veel voor weinig geld. Bijvoorbeeld door korter te douchen, de temperatuur thuis met 1 graad te verlagen. Of door radiatorfolie of tochtstrips aan te brengen. Tijdens de scharrel- en snuffelmarkt zijn er gratis energiebesparende producten beschikbaar voor bezoekers. Hiervoor geldt op = op.

Vragen over verduurzamen?

Mensen zijn van harte welkom bij het Klimaat- en Energiehuis. Bijvoorbeeld over:

  • subsidies over bijvoorbeeld groene daken of voor zonnepanelen;
  • meest geschikte maatregelen;
  • een duurzaam initiatief met andere wijkbewoners, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop;
  • het vergroenen van de gevel, tuin of straat / omgeving.
     

Online kunnen mensen terecht op www.duurzaambouwloket.nl/gemeente/almelo voor meer informatie over duurzame maatregelen en subsidies.

Locatie


Almelo
NieuwsVraag & AntwoordTools