Activiteit

Regionale training Positieve Gezondheid - Groep 3

24 mei
24 mei 2022
Training
25 april 2022 | 2 minuten lezen

Ben jij professional in IJsselland en wil je graag samen met je client werken aan zijn of haar gezondheid? Wil je meer weten over Positieve Gezondheid? Leer je graag samen met en van collega professionals? Schrijf je dan in voor één van de twee basismodules Positieve Gezondheid die dit voorjaar in gemixte vorm worden aangeboden.

De training

In de training Positieve Gezondheid leer je de basisprincipes van Positieve Gezondheid en hoe je deze in je werk toepast. De training bestaat uit theorie, praktijkoefeningen, zelfreflectie en intervisie. Zo ontwikkel je het werken met Positieve Gezondheid steeds verder – in dialoog met jezelf en anderen. De training bestaat uit een e-learning met theorie en filmpjes met vragen. Daarnaast kom je drie keer als groep (max 9 deelnemers) bij elkaar in een online cursusruimte of live op een locatie. Samen met je medecursisten en je trainer wissel je ervaringen uit en doe je oefeningen. De trainers zijn bij het Institute for Positive Health (iPH) opgeleid en gecertificeerd.

Voor wie

De training die in het voorjaar van 2022 wordt aangeboden is ontwikkelt voor professionals uit de regio IJsselland met direct klantcontact. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, WMO consulenten en zorg coördinatoren van scholen. We willen graag professionals in de regio verbinden en streven daarom naar een gemixte groep (qua domein en locatie) zodat we van elkaar leren en dezelfde taal leren spreken.

Binnen regio IJsselland vallen de gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle

Data en locaties

Dit voorjaar zijn er twee trainingsgroepen. Groep 3 start op dinsdag 24 mei.

Waar Wanneer
Groep 3 - Zwolle

Di 24 mei
09:30 - 12:00

Di 7 juni
09:30 - 12:00

Di 21 juni
09:30 - 12:00

Kosten en studiebelasting

De trainingen in het voorjaar worden voor de helft betaald uit de subsidie van Positief Gezond IJsselland. De training kost 230 euro per persoon en is BTW vrij. Voor bepaalde beroepsgroepen kan accreditatie aangevraagd worden. Dit kost 100 euro pp. Neem voor meer informatie over accreditatie contact op via j.heinrich@ggdijsselland.nl

De studiebelasting bedraagt in totaal ongeveer 15 uur (e-learning en bijeenkomsten).

Voorwaarden

  • Aan iedere training kunnen maximaal 9 deelnemers meedoen. De training gaat door als er minimaal 7 deelnemers zijn.
  • Zodra je een deelname bevestiging hebt ontvangen, is je deelname definitief. We verwachten dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent en dat je voor iedere bijeenkomst de bijbehorende onderdelen uit de e-learning hebt gedaan.  
  • We plaatsen maximaal 2 personen uit dezelfde organisatie per trainingsgroep en streven naar een goede spreiding over de regio.
  • We hanteren bij plaatsing de volgorde van aanmelding. 
  • Aangezien we voor het eerst regionaal trainingsaanbod uitzetten zullen we alle deelnemers om een korte evaluatie vragen.

Aanmelden

Wil je graag meedoen? Stuur een mail naar j.heinrich@ggdijsselland.nl waarin je aangeeft vanuit welke organisatie je deelneemt, wat je functie is en naar welke training je voorkeur uit gaat (training 1,2 of 3). Judith neemt dan contact met je op.

Locatie

Zeven alleetjes 1
8011 CV Zwolle
NieuwsVraag & AntwoordTools