Activiteit

Lablearning@Home webinar 3D printer met FreeCAD

19 januari
Online
19 januari 2021
19:00 tot 20:00
Training
13 november 2020 | 2 minuten lezen

Lablearning@Home webinars zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de software pakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter of 3D printer kan meedoen aan de Lablearning@Home webinars.

Serie webinars ‘Design your own 3D object’

In de komende 3 webinars, in het kader van de MaakMeeMaand, staat de 3D printer centraal. Met drie verschillende softwareprogramma’s ga je aan de slag met het ontwerpen van je eigen 3D object. We bouwen daarbij de moeilijkheidsgraad op zodat je je technische vaardigheden steeds verder kunt ontwikkelen en verbreden.

Serie van drie webinars

We starten op dinsdag 17 november met Tinkercad. Het Autodesk softwareprogramma is gebaseerd op standaard vormen (een soort bouwblokken), waarmee je een 3D ontwerp gaat maken door de vormen te verplaatsen, te verschalen of te kopiëren en plakken. Het instapniveau is laag dus ideaal voor beginners. Op dinsdag 15 december vervolgens we de serie met het open source programma Blender, een professioneel ontwerpprogramma die breder inzetbaar is en waar meer eigen creativiteit in gelegd kan worden (enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk). In het nieuwe jaar, op dinsdag 19 januari sluiten we af met FreeCAD. FreeCAD is een open source 3D CAD (computer aided design) programma waarmee je parametrische modellen kunt ontwerpen. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk het ontwerp kunt aanpassen door terug te gaan in de bewerkingsgeschiedenis van het model. Deze webinar is geschikt voor gevorderden.

Praktische informatie

Tijdens de drie webinars ‘Design your own 3D object’, ga je aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D ontwerp. Voor elke webinar kun je het benodigde software programma, de techniekkaart, een tutorial en eventueel benodigde sjablonen download of bekijken. Zie hiervoor onderstaande link per webinar. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je ons je ontwerp binnen 10 dagen na de webinar toe, incl. de gewenste kleur (6 verschillende kleuren). Wij printen jouw 3D ontwerp (in de afmeting 6 x 6 x 6 cm) met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe. Na afloop van elke webinar (19:00 – 20:00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om je vragen te beantwoorden en krijg je verdere ondersteuning in het leren omgaan met de software (20:00 -21:30 uur).

De drie webinars zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Meer informatie over de webinars vind je hier: https://tetem.nl/maakmeemaand/maakmeemaand/volwassenen/

Stappen voor deelname webinar

  1. Wil je graag deelnemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl.
  2. Je ontvangt een Zoom link voor het volgen van de webinar en een bestelformulier voor het laten printen van je 3D ontwerp in de afmeting 6 x 6 x 6 cm (beide zijn kosteloos).
  3. Bekijk voor aanvang de tutorial en download het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en eventuele sjablonen via: https://tetem.nl/maakmeemaand/maakmeemaand/volwassenen/
  4. Na afloop van de webinar is de helpdesk van 20:00 -21:30 uur beschikbaar voor vragen
  5. Stuur binnen 10 dagen na de webinar je ontwerp incl. het bestelformulier naar lab@tetem.nl.
NieuwsThema's