Blog

Natuur op Recept werkt!

Zowel deelnemers als workshopleiders zelf waren na een sessie van een uur verwonderd en verrast door het effect!
Profielfoto van J Heinrich
11 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Natuur op Recept werkt. In de natuur gaan mensen zich beter voelen, hun immuunsysteem verbetert, het stressniveau daalt en ze kunnen zich onderdeel gaan voelen van een groter geheel. De wetenschappelijke bewijzen en verklaringen stapelen zich op.

En toch ervaar ik het iedere keer weer als een wonder. Bijvoorbeeld wanneer ik met mensen wandel, die zich in of na een kankertraject bevinden en graag weer een stap willen zetten. Iedere keer weer komen er dingen op ons pad die leiden tot mooie inzichten. De een krijgt helder dat een spoor-2 traject ook een kans kan zijn, de volgende ontdekt op een kruispunt van paden wat de juiste richting is, een ander ziet de schoonheid van een hommel en is even deel van een groter geheel, in plaats van  patiënt in een beklemmende werkelijkheid.

Natuur op Recept werkt! Dat werd ook weer duidelijk tijdens de workshops die buitenpsycholoog Evelien van der Velde en ik als wandelcoach verzorgden voor deelnemers van de inspiratiebijeenkomst van #positiefgezondijsselland op 30 september.

Een frisse bries woei hoofden leeg, herfsttinten kleurden de blik en het samen op pad zijn, leidde in korte tijd tot diepgaand contact.

De deelnemers waren na een sessie van een uur net zo verwonderd en verrast door het effect, als ik na talloze wandelingen nog steeds ben!

Ben jij professional in de zorg en wil je weten hoe jij Natuur op Recept in je praktijk in kunt zetten? Kijk op https://www.samenvoorelkaar.nl/thema/positief-gezond-ijsselland/documenten/460-natuur-op-recept Daar heb ik allerlei toepassingen voor je op een rijtje gezet, inclusief contactinformatie.

Erna Oosterveen

 

Erna Oosterveen is zelfstandig (wandel)coach, trainer en schrijver. Ze werkt graag individueel en met groepen aan positieve gezondheid en schreef onder meer een boek met tips en ervaringen over doorleven na kanker. Zie voor meer info:  www.woord-werk.nl

Meer informatie over buitenpsycholoog Evelien van der Velde vind je hier: www.praktijkdebuitenplaats.nl