Blog

Beweegprogramma Tubanters in samenwerking met Weerfit

Ons sportprogramma, ondersteund door subsidie van de provincie, heeft zich bewezen als een echte aanwinst voor de gemeenschap.
Profielfoto van Maureen Weerstra
5 maart 2024 | 1 minuut lezen

We bieden wekelijks twee lessen aan die consistent een enthousiaste groep deelnemers trekken: op dinsdagochtend genieten we van de energie van 5 tot 9 deelnemers van 10:00 tot 11:00 uur, en op donderdagavond verwelkomen we een intieme groep van 2 tot 5 mensen van 18:30 tot 19:30 uur. Deze sessies gaan verder dan alleen beweging; ze bouwen een gevoel van verbondenheid en ondersteuning op, waarbij iedereen zich deel van de gemeenschap voelt.

De feedback die we ontvangen is heel positief. De deelnemers waarderen de vaste momenten voor gezamenlijke activiteit elke week, die dienen als een krachtige motivator om actief en betrokken te blijven. Wat ons programma onderscheidt, is de inclusiviteit ervan. We zijn erop gericht om een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht hun vaardigheden of beperkingen. 

Wij als trainers (Koen en Yannick) ervaren veel voldoening. Er is een vaste groep die de kou en regen trotseert om elke dinsdagochtend samen te komen, wat getuigt van hun toewijding en ons motiveert om het programma fris en uitnodigend te houden. Onze activiteiten variëren van opwarmrondjes tot teamspellen, alle ontworpen om iedereen uit te dagen en plezier te hebben terwijl ze fit worden.

Hoewel onze lessen gratis zijn, wat soms leidt tot een makkelijkere afzegging, vooral tijdens minder gunstige weersomstandigheden, blijft de stemming positief. Dit benadrukt het belang van ons voortdurende betrokkenheid en de behoefte aan onze diensten in de gemeenschap.

Met de komst van beter weer en langere dagen verwachten we een toename in deelname. We zijn vastbesloten om ons aanbod voort te zetten en te verbeteren, gedreven door de overtuiging dat toegankelijke en inclusieve sportkansen van cruciaal belang zijn voor het welzijn van onze gemeenschap. De groeiende groep deelnemers en hun positieve verhalen bevestigen de waarde van ons initiatief. Het is deze feedback en de zichtbare vooruitgang van individuen die ons inspireren om door te gaan met ons werk, ervan overtuigd dat we een positief verschil maken in de levens van velen.