Blog

Samen Fit bij Voetbalclub De Tubanters in Enschede!

Sinds mei 2023 hebben we bij voetbalclub De Tubanters iets nieuws gelanceerd: tweemaal per week een beweeg uur voor de buurtbewoners. Elke dinsdagochtend en donderdagavond komen we samen om te werken aan onze gezondheid en fitheid.
Profielfoto van Maureen Weerstra
29 november 2023 | 1 minuut lezen

Het begon allemaal klein, met slechts 2-4 deelnemers, maar al snel groeide onze groep uit tot een gezellige club van 6-8 vaste leden. Elk beweeg uur is uniek en afgestemd op het niveau van elke deelnemer, waardoor iedereen zich welkom en comfortabel voelt.

Als fysiotherapeuten verzorgen wij deze sessies met veel enthousiasme. Op dinsdagochtend leid ik de groep, terwijl mijn collega de donderdagavond voor zijn rekening neemt. We maken gebruik van diverse hulpmiddelen zoals elastieken, gewichten en pionnen, om de oefeningen zowel uitdagend als leuk te houden.

De dag start altijd gezellig met een kopje thee of koffie om 9:45 uur. Dit is een perfect moment voor de deelnemers om even bij te praten en zich voor te bereiden op de sessie. Weer of geen weer, we trekken eropuit voor een reeks oefeningen die zijn ontworpen om geleidelijk op te warmen en daarna intensiever te worden. Elke week bieden we een gevarieerd programma om kracht, conditie, stabiliteit en flexibiliteit te bevorderen.

We sluiten de sessie vaak af met een leuk groepsspel, wat de teamgeest versterkt en voor veel gelach zorgt. Het geeft mij veel voldoening om deze uren te geven en ik geniet enorm van de sfeer binnen onze groep.

Ben jij geïnteresseerd geraakt en wil je je aansluiten bij onze dinsdagochtend- of donderdagavondsessies? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen via mail@weerfit.nl. Kom erbij en ervaar zelf de vreugde en gezondheidsvoordelen van samen bewegen!"

Groeten

Yannick en Koen

Weerfit Fysiotherapie Enschede